Unngå flygende trampoliner

Forsikringsselskapet Tryg behandler flere trampolineskader i året. Har du en trampoline som står usikret i hagen, kan ett kraftig vindkast være nok til å sende den høyt opp i lufta.

Tekst: Helene Aarnes – helene@boligmentoren.no

Senior forretningsutvikler, Øyvind Setnes,  hos vår samarbeidspartner Tryg forsikring, forteller at opp gjennom årene er det ikke bare biler som skades:

– Glassdører, gjerder, tak, garasjer, eget hus eller naboens kan også påføres betydelige skader. Den største frykten er likevel at mennesker skal bli skadet av trampoliner i fri flukt, sier han.

Sikre trampolinen
Trampoliner kan lett fungere som et seil, og det skal ikke mye vind til, før de kastes av gårde. På grunn av tyngde og metallbøyler kan de likevel forårsake store og kostbare skader. Øyvind Setnes anbefaler at du sikrer trampolinen, uansett om du drar på ferie eller ikke. Med ganske enkle grep, kan du unngå at din trampoline flyr av gårde og gjør skade.

  • Hvis mulig bør du sette trampolinen på et sikkert sted når den ikke er i bruk (for eksempel i garasjen).
  • Alternativt kan du snu trampolinen opp ned eller fjerne duken.
  • En enklere løsning dersom du vil ha en permanent løsning for sesongen, er å binde fast trampolinen, for eksempel til et tre eller inntil en vegg; eventuelt feste den med barduner i bakken.