Ny samarbeidspartner: Elfag øker tryggheten på ditt elektriske anlegg

BoligMentoren har inngått et samarbeid med Elfag.  Samarbeidet gir deg som medlem fordelaktige priser for å ta de nødvendige kontrollene og eventuelle reparasjoner du trenger for å sikre at ditt elektriske anlegg er i god stand.

Tekst: Cathrine K. Skogstrand – cathrine@boligmentoren.no

Trond Timmerman er kjedekoordinator i Elfag. Han forteller at de ønsker å være den mest forutsigbare kjeden med gode serviceløfter. De er den eneste elektrikerkjeden i Norge med fem års garanti til sluttbruker, og dekker også arbeidet inntil to timer pr. produkt

– Elfag er basert på franchise, hvordan kommer våre medlemmer enklest i kontakt med sin lokale Elfagbedrift?

-Det enkleste er å besøke hjemmesiden vår elfag.no. Der er det en søkefunksjon for å finne nærmeste Elfag elektriker. Mandag 15. mai ble det lansert nye nettsider som gjør denne prosessen enda enklere.

Unngå elektrisk brann

-Når bør elektriker kontaktes?  

Kjedekoordinator i Elfag, Trond Timmermann. (Foto: Elfag).

-Ved mistanke om at noe er galt bør du selvsagt kontakte elektriker. Feil på det elektriske anlegget utgjør en risiko for brann. I følge regelverket er det ikke lov for ufaglærte å utføre arbeid på faste elektriske installasjoner. Ufaglærte har kun lov til å utføre arbeider som ikke krever kobling som for eksempel skifte deksler på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.

Videre sier Timmerman at det kan være en stor fordel å kontakte elektriker ved oppussing.

-Nordmenn bruker mye penger på oppussing, og ved å koble inn en elektriker i planleggingsfasen kan du få hjelp til å få på plass en del smarte løsninger, forteller Timmerman.

Ta smarte valg

Elfag har et uttalt mål om at de skal være størst på velferdsløsninger og smarthusteknologi.

– Vi får stadig flere ting i huset som bruker elektrisitet, har du noen gode tips om hvordan redusere risikoen for brann?

-For å redusere risikoen for brann er det en fordel å gjøre noen smarte valg; LED belysning, komfyrvakt og jordfeilautomater vil kunne redusere brannfaren betraktelig. Trekk ut støpslet på små elektriske apparater mellom bruk. Ikke lad mobilen om natten og ikke bruk skjøteledning på produkter som er i daglig bruk.

Dersom du har noen spørsmål angående ditt elektriske anlegg, ta kontakt med din lokale Elfag elektriker

MEDLEMSTILBUD BOLIGMENTOREN:

  • 25 % avslag på produkter levert av Elfag.
  • 10 % rabatt på timepris hos den lokale Elfag bedrift.
  • 5 års garanti på produkter levert av Elfag.
  • Samsvarserklæring på alle jobber.
  • Din lokale Elfag elektriker finner du på elfag.no.