Dette nyttårsforsettet bør du ta på alvor

I år bør du ha som nyttårsforsett å ta vare på boligen din, oppfordrer BoligMentorens samarbeidspartner Tryg Forsikring.
– Januar er en av våre verste skademåneder – kom deg opp av sofaen og vekk din indre vaktmester, oppfordrer sjefen for Tryg i Norge, Espen Opedal, på trygbloggen.

Tekst: Tryg Forsikring

Opedal kan fortelle at januar tradisjonelt sett er den travleste vintermåneden for forsikringsselskapene.

Bli din egen vaktmester, oppfordrer sjefen for Tryg Forsikring i Norge, Espen Opedal. (Foto: Tryg Forsikring).

– Januar er dessverre en av de månedene i året med flest skadesaker. Tall fra oss i Tryg Forsikring viser at alt fra branner, husskader og uvær rammer mange av oss i ukene etter nyttår. Derfor håper vi at et av de viktigste forsettene i år blir å ta vare på eget hus og leilighet, slik at man kanskje kan forebygge de mest vanlige skadene og ulykkene, sier Espen Opedal.

Lett å gjøre en innsats som hjelper

Tryg-sjefen legger til at mange tror det er vanskelig å forebygge skader i boligen sin. Men man trenger ikke være handyman for å forebygge de mest vanlige skadene.


Her kommer noen gode råd fra Tryg som de fleste klarer å fikse:

  • Rengjør kjøkkenventilator. Ovnen og vifte har sikkert fått kjørt seg i julen. Om det er mulig, så tar du ut filteret i viften over komfyren. Gi deg en god omgang med såpevann, eller sett det i oppvaskemaskinen. Mange branner starter på grunn av at vifte over ovnen er full av fett som tar fyr. Dette er lett å unngå.
  • Rengjør slukene i huset. Hell litt avløpsåpner i vasker og sluker om vannet ikke renner ned. I dusjen kan du ta opp sluket og rense bort hår og såperester. Bruk gjerne engangshansker. Er du litt mer praktisk anlagt, så skru gjerne opp vannlåsen under vasken, og ta bort skit og hår som har samlet seg der.
  • Rengjør avløp i oppvaskmaskin. Viktig å gjøre jevnlig, så unngår du at maskinen stopper å virke. I verste fall kan det bli en vannskade om vannet ikke renner unna.
  • Ta en sjekk rundt huset – se etter at det ikke er kommet skader etter nyttårsraketter og så videre.
  • Sjekk utvendige sluk. Fjern løv og skit som har lagt seg i ristene utendørs. Tette sluker kan fort være synderen bak utvendige vannskader.
  • Er du ekstra i ryddehumør; tøm gjerne takrenner for løv og skit. Du får kjøpt egne takrennerensere på butikken.

    Dette nyttårsforsettet sier Tryg Forsikring du bør du ta på alvor. Sjekk huset. (Foto: Tryg Forsikring).