Torsdag 5. mai er dagen for å ta den store hussjekken. Da inviterer IFI alle landets huseiere til å ta en inspeksjonsrunde rundt huset for å sjekke tilstanden.

Tekst: Redaksjonen – post@boligmentoren.no

De som står bak «HUSSJEKKDAGEN» er IFI-Informasjonskontoret for farge og interiør , i samarbeid med håndverkere og malingbransjen. Poenget med dagen er å skape større interesse for vedlikehold av hus.

Hva må gjøres på huset

5. mai kan du strømme livesendingen fra IFI. Til «HUSSJEKKDAGEN» kommer eksperter på vedlikehold for å vise hvordan du tar best vare på huset ditt. Enten om det er å vaske, male, utbedre skader på muren eller vinduene. (Foto: Robert Walmann/ifi.no).

– Huset er tross alt vår viktigste investering, og vedlikehold er god forvaltning av den kapitalen, sier Kristian Owren, administrerende direktør i IFI, i en pressemelding.

Han anbefaler alle huseiere å sjekke huset hver vår, for å få oversikt over husets tilstand og lage en plan over hva som må gjøres i løpet av sommeren.

Penger å spare

Det er over 2,5 millioner boliger i Norge. Ifølge Prognosesenteret kommer nesten en av fem husstander pusse opp huset sitt utvendig i løpet av året. Av de som skal pusse opp utvendig, planlegger nesten 6 av 10 å beise eller male boligen utvendig, en fjerdedel sier de skal bytte ytterkledning/fasade, mens litt mer enn 1 av 10 planlegger å bytte takbelegg på boligen.

IFI mener det er liten tvil om at det er mye å spare mye på regelmessig vedlikehold, men mange vet ikke hva de skal se etter, hvilke områder på huset som er mest utsatt for slitasje, fukt og råte, eller hvilke symptomer de skal reagere på. Derfor arrangerer informasjonskontoret «HUSSJEKKDAGEN» første torsdag i mai hvert år.

Dette skjer 5. mai

På formiddagen 5. mai samler IFI en rekke fagfolk og går live på Facebook fra et hus i Oslo. Der blir det nyttige tips og demonstrasjon av hvordan ting skal gjøres. Blant annet hvordan sjekkerunden bør gjøres.

– Dette er en anledning for både nye og mer erfarne huseiere til å komme i gang med årets sesong og ta de tingene som er nødvendig etter vinteren. På denne måte blir ikke vedlikehold av huset en stor jobb som du trenger grue deg til, avslutter Kristian Owren.

Kanskje du også liker disse
Bygge om boden iStock.com
Innbrudd (Foto: iStock.com).
tilbygg og terrasser(Foto: Helene Aarnes).
Vask vinduene minimum 1-2 ganger utvendig, og innvendig 4 ganger per år. (Foto: iStock.com).
Barn stikkel hodet ut av en snøhule.