privatmarkedet
Få kjenner Vestlandet som Harris Advokatfirma. Det snart 100 år gamle advokatfirmaet i Bergen har vokst ytterligere – og kan tilby enda bedre rådgivning til sine klienter. De satser på privatmarkedet, som er godt nytt for BoligMentorens medlemmer.

Tekst: Helene Aarnes – post@boligmentoren.no

– Vi skal være det ledende advokatfirmaet på Vestlandet. Det er det vi jobber mot. Vi har størrelsen. Hos oss skal du kjenne deg viktig, prioritert og ivaretatt, forteller Managing partner Olav Pedersen.

Ved nyttår slo de seg sammen med vår tidligere samarbeidspartner DalheimRasmussen, og nå kan medlemmer av BoligMentoren nyte godt av et advokatfirma som har fått styrket flere av sine områder.

– Det er positivt å samle mye kompetanse på ett sted. Harris satser på å være et advokatfirma for mange. Det er bra for fremtiden. Juridisk rådgivning er selve fundamentet, og hos oss kan du være trygg på at dine behov og verdier blir tatt vare på, forteller Pedersen.

Sammenslåingen av advokatfirmaene gikk ganske raskt. Det tok tre-fire måneder før alt var klart.

Managing partner Harris Advokatfirma, Olav Pedersen. (Begge foto: Harris Advokatfirma).

– Vi er en fin match, og nå har vi blant annet fått styrket områder som familie, arv- og skifte og fast eiendom. I tillegg har DalheimRasmussen-advokatene brakt med seg verdifull kompetanse på konkurs og insolvens, sier Pedersen.

Satser på privatemarkedet

I 2024 blir Harris Advokatfirma 100 år, og har nå 75 ansatte – hvorav 52 er advokater. Med det er de Vestlandets største med kontor i Bergen, Førde, Stryn, Norheimsund og på Os. Firmaet vokser stadig og rekrutterer både erfarne og nyutdannede jurister. Et av områdene de skiller seg ut på fra andre store advokatfirmaer, er at de satser på privatmarkedet.

– Det er et område vi i Harris er sterke på. Det er gunstig for BoligMentorens medlemmer. Vi kan håndtere alt det en boligeier kan komme opp i. Vi har gjennom årene bygget opp en god kompetanse og erfaring innenfor rettsområder som erfaringsmessig berører privatpersoner mest. Vi er blant annet gode på fast eiendom, tingsrett og boligjus, fastslår Olav Pedersen

Som privatperson med behov for juridisk rådgivning kan Harris sine advokater også hjelpe deg innen blant annet forvaltningsrett, håndverkertjenester, personskade, barnevern, eiendomsmegling, og skatte- og avgiftsrett.

– Hos oss får du den advokaten med best kompetanse på akkurat det du trenger hjelp til. Vi vil finne folk som har akkurat den erfaringen du trenger, enten det er familie, arv og skifte, fast eiendom, ekspropriasjon, plan- og bygningsrett eller arbeidsrett, sier Olav Pedersen.

Harris Advokatfirma er et fullservicefirma som satser på privatmarkedet. (Foto iStock.com).

Mange satsningsområder

Han sier videre at et annet område de satser på er familierett – og forsikringssaker.

– Som privatperson kan du ha krav på erstatning, f.eks. på grunn av skade på eiendom eller som følge av at du er blitt utsatt for en personskade eller en yrkesskade. Vi bistår i alle deler av prosessen med å fremme slike krav, forteller Pedersen.

Han forteller at de også har noen av de beste advokatene på tomtefeste.

– Det er et område vi har betydelig spisskompetanse på. Det er et komplekst og uoversiktlig regelverk, og vi har med årene opparbeidet mye erfaring og kompetanse på dette feltet, og bistår både grunneiere og festere over hele landet, forteller han.

Nærhet til kunder

Harris advokatfirma tilbyr advokattjenester innen hele spekteret for boligeiere og fast eiendom.  Dette gjelder også ekspropriasjon, arealavståelser, avhendingsloven, bustadsoppføringsloven, naborettslige problemstillinger, husleierett, eiendomsoppgjør og tinglysning og tvister ved kjøp-/salg av eiendom.

Advokat/partner Harris Advokatfirma, Jorunn K. Moltu Jacobsen. (Foto: Harris Advokatfirma).

– Selv med komplekse emner er vi opptatt av å ha fysisk nærkontakt til kundene og problemstillingene. Våre advokater er til enhver tid involvert i en rekke større og mindre prosesser knyttet til fast eiendom, sier advokat/partner Jorunn K. Moltu Jacobsen, en av advokatene som kommer fra DalheimRasmussen.

Spille hverandre gode

Moltu Jacobsen sier en av fordelene med et stort miljø er at de kan hente kompetanse på områdene en oppdragsgiver har behov for.

– Vi er et fullservicefirma og kan håndtere alt vi får spørsmål om. Vi har i tillegg mange saker innen tema – noe som gjør at saksbehandlingen blir rask og effektiv, i tillegg til at kostnadene holdes nede for kunden.

Advokatene hos Harris ser frem til å utvikle firmaet videre. Vestlandet er i vekst, og de ønsker å bidra til, og være med på, den spennende utviklingen i landsdelen. Advokatfirmaet ønsker at lokale bedrifter og mennesker skal lykkes med å nå sine mål.

– Det medlemmene i BoligMentoren kan forvente av oss er dyktige advokater som står på for saken din. Det skal være et poeng med å bruke oss – vi vil skape verdi for kundene, avslutter Pedersen og Moltu Jacobsen.

Kanskje du også liker disse
Medlemmene i BoligMentoren og Bergen Huseierforening vil nå møte et sterkere juridisk miljø innen rådgivning. Her juridisk rådgiver Ole Christian Juriks.
Er du uenig med naboen om hvor grensene til eiendommen din går, er jordskifteloven stedet svarene kan finnes, og jordskifteretten fornuftig å ta kontakt med. (Ill. foto: iStock.com).
Det er ulike typetilfeller av ulovlig bruk av boenhet; etablering av utleiehybel i kjeller eller loft, næringslokale benyttet som bolig, eller andre søknadspliktige endringer. (Ill. foto: iStock.com).
Kostnadene ved å drifte huset blir stadig høyere, forteller boligeier Arild Berglund.
jul