Byggstart er en anbudstjeneste som vil bidra til en trygg og god gjennomføring av ditt prosjekt, ved å finne de rette entreprenørene og med tett oppfølging, forteller daglig leder Andreas Jebsen. Siden 2016 har de bygget opp den landsdekkende tjenesten som nå har inngått et samarbeid med BoligMentoren.

Tekst: Helene Aarnes – post@boligmentoren.no

Byggstart formidler byggeprosjekter for privatboliger, sameier og borettslag. Firmaet har vokst jevnt og trutt siden oppstarten, og i fjor etablerte de seg også i Sverige.

– Det er spennende å være en del av dette – å se hvordan vi kan være en positiv bidragsyter i markedet. Vi har kontakt med mange og fronter seriøse firmaer, det gjør det lettere for dem å drive ved at de får tildelt prosjekter, forteller Andreas Jebsen.

Gratis tjeneste

Byggstart er en anbudstjeneste som vil bidra til en trygg og god gjennomføring av ditt prosjekt. (Ill. foto: iStockphoto.com).

Byggstart er gratis for den som skal bygge. Det er entreprenørene som tar betalt. For å komme i kontakt med entreprenører registrerer du enkelt prosjektet ditt på nettsiden byggstart.no.

Medlemmer av BoligMentoren, som skal i gang med et større bygg- eller renoveringsprosjekt, f.eks. totaloppussing- eller renovering av bad, påbygg hus, garasje osv., på minimum 150 000 kroner, får en gratis rådgivningstime på telefon med en prosjektkoordinator i Byggstart. De kan hjelpe med planlegging og budsjettering, og de finner entreprenører som er godt kvalifisert for nettopp ditt prosjekt, og du vil motta uforpliktende tilbud fra entreprenørene.

– Vi kontakter kunden over telefon på forhånd for en kort gjennomgang av prosjektet for å sørge for at all informasjon vi trenger er på plass, slik at vi kan koble deg med de rette entreprenørene. Entreprenører blir valgt ut ifra type prosjekt, hvordan kapasiteten er, spesialiteten til entreprenørene, og hvor langt unna de er, fortsetter Jebsen, og fortsetter:

– Det er viktig for oss å forstå hva kunden trenger, hvem de trenger for å få realisert prosjektet. Det er også viktig at kundene har realistiske forventninger til prosjektet. Vi har også arkitekter, interiørarkitekter og ingeniører vi kan koble kunden sammen med, forteller Andreas Jebsen.

Sammenligne tilbud

Byggstart velger ut entreprenører som kan være aktuelle for ditt prosjekt. (Il. Foto: iStockphoto.com).

Byggstart ser på hvem som har gjort tilsvarende prosjekter med gode tilbakemeldinger og konkurransedyktige priser tidligere, og på hvem som har mulighet til å ta på seg oppdraget i det aktuelle tidsrommet

– Du blir normalt matchet med tre ulike kandidater som tar kontakt med deg for å avtale befaringer og du mottar uforpliktende pristilbud og velger den beste entreprenøren for ditt prosjekt. Pristilbudene mottar du direkte fra hver enkelt entreprenør, forteller Jebsen.

Selv om kunden tar befaringen med de ulike kandidatene til å gjennomføre prosjektet selv, er Byggstart tilgjengelig når det måtte være.

– Vi gir personlig oppfølging ved å være tilgjengelige på telefon og mail gjennom hele anbudsprosessen, dersom du ønsker innspill eller sparring med oss. Vi har i tillegg et bredt utvalg av pris- og prosjektguider som du kan lese for å forberede deg til prosjektet, forteller Jebsen.

Krav om kvalitetssikring

Byggstart har strenge krav til bedriftene de formidler til kundene.

– Vi har en egen metodikk for å kontrollere seriøsiteten og kvaliteten til bedriftene. Vi sjekker om firmaet har god økonomi, vi kontrollerer godkjenninger – inkludert Sentral Godkjenning fra Direktoratet for Byggkvalitet, Våtromsgodkjenning fra Fagrådet for Våtrom, Mesterbrev fra Mesterbrevnemnda og DSB-godkjenning fra Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap, sier Jebsen, og fortsetter:

– I tillegg ber vi om referanser og ønsker tilbakemelding i etterkant fra kunder. Det er bare bedrifter som får gode tilbakemeldinger over tid som får være en del av tjenesten. Dette gjør at bedriftene strekker seg langt for å gjøre deg som kunde fornøyd.

Nulltoleranse svart arbeid
(Ill. foto: iStockphoto.com).

Byggstart har nulltoleranse for svart arbeid. (Ill. foto: iStock.com).

Anbudstjenesten har nulltoleranse når det gjelder svart arbeid og har også gode kontrollrutiner for å utelukke dette. For å sikre seg mot svart arbeid ber de om fakturakopier, så de ser at det faktureres med moms. De følger også opp prosjektene via prosjektkoordinatorer, som gir dem god innsikt.

– Ved mistanke ber vi om å få tilsendt kopi av siste gyldige skatteattest. Dersom vi finner ut at entreprenører har utført svart arbeid gjennom Byggstart, blir de stengt ute fra tjenesten, sier Jebsen.

Andreas Jebsen ser fordelene kunden har ved å benytte seg av deres tjenester. Det kan også finne mye nyttig på nettsiden til Byggstart.

– På byggstart.no er det også mange artikler om bygg- og renoveringsprosjekter som forklarer hvordan man best går frem når man vil oppgradere boligen eller bygge nytt, avslutter han.

Kanskje du også liker disse
Felles stikkledninger har mye til felles med private veier som nødvendig infrastruktur, hvor ansvar deles med naboer. (Foto: Ole Christian Juriks).
Å bygge en platting er ikke det mest kompliserte, og du kan gjerne være førstegangssnekker. (Foto: Shutterstock).
Elektriker jobber iStock.com