BoligMentoren 6-2015 på vei

I disse dager er BoligMentoren nr. 6 på vei ut i postkassene. Vi håper dere får glede av årets siste utgave av medlemsbladet, som tar for seg noe for enhver smak. Som hovedsak har vi intervjuet forbrukerøkonom Silje Sandmæl. Hun gir gode råd om privatøkonomi til boligeiere. Her får dere en forsmak på bladet med lederen til administrerende direktør Silja E. Bjørkly.

Kjære medlem!

Julehøytiden er rett rundt hjørnet. En deilig tid, der vi bruker ekstra mye tid sammen med familien, spiser god mat og koser oss med adventsstaker og levende lys. Men med julehøytiden kommer også litt stress, og når vi stresser, da glemmer vi.

Bli medlem i BoligMentoren

Av og til glemmer vi det vi ikke bør glemme, som levende lys og pepperkakene som steker i ovnen. I desember opplever vi langt flere branner enn ellers i året, og hvert år mister mange hjemmet sitt rundt juletider. Bilene våre får også lide av julestresset. I desember «bulker» vi langt oftere enn ellers, og bittelille julaften er den største bulkedagen av alle. Heldigvis er det sjelden store og alvorlige skader fordi ulykkene ofte skjer i det vi kjører inn eller ut av overfylt parkeringsplasser eller parkeringshus. Stresset med å få alt riktig kan nok noen ganger ta overhånd. Jeg er ikke opptatt av at alt skal være perfekt, men jeg er opptatt av tradisjoner. Vi har noen ritualer vi må gjennom; Sende julekort, bake pepperkaker og lage konfekt. En julekonsert eller to hører også med.

Medlemsfordeler

Oppfordringen fra min side, både til dere og til meg selv, blir å stresse ned og heller nyte tiden. Det blir jul uansett, og alt trenger ikke være slik det alltid har vært og alt behøver ikke bli perfekt. Det viktigste er å være sammen med de man er glade i, og i tillegg passe på at en har tid til å trekke pusten og tenke over om man har husket å skru av kokeplaten og slukket alle levende lys før man løper avsted for å rekke neste avtale. I dette nummeret av BoligMentoren er hovedtemaet økonomi og boligeiere. Vi har snakket med forbrukerøkonom Silje Sandmæl, som gir oss råd om utleie, refinansiering, kredittkort, budsjett, sparing og stresstest av egen økonomi. Vi har også flere nyttige jus-artikler. Vi skriver om nye regler for selvtekt ved utleie, boligsparing for ungdom og ny jordskiftelov, som blant annet fastsetter reglene for fastsetting av tomtegrenser.

Vi ønsker alle våre lesere og medlemmer en riktig god jul!