Boligalarm kan hindre innbrudd og bevare dine verdier


Ferietid for oss, er som jul og nyttårsaften for innbruddsbander. Alarmselskapet Falck Redning AS og den riksdekkende interesseorganisasjonen for boligeiere – BoligMentoren, sier noen enkle grep kan redusere risikoen for innbrudd.

I sommermånedene står flere tusen hjem tomme over lenger tid. Dette er grunn til bekymring for mange boligeiere.
–Det er flere ting du kan gjøre for å redusere risikoen for innbrudd, forteller Thomas Magnussen, partneransvarlig alarm i Falck Redning AS.

Et av de enkleste tiltakene er å la det se ut som om du er hjemme, la smårot ligge fremme, sett på radioen, ha lys med sensor og huske å slå på alarmen. Et annen effektivt tiltak er å alliere deg med naboen eller gode venner.

–Tyver spaner ofte nabolag over lengre tid fø

r de gjør innbrudd. Derfor er gode naboer eller venner som f.eks. tømmer postkassen, vanner blomster, klipper gresset og legger søppel i søppelkassen gode å ha. Det gjør at det virker som om noen er hjemme, at huset ikke er forlatt, sier Magnussen.

Innbrudd unngås
Uansett er boligalarm et av de mest effektive virkemidlene. Undersøkelser viser at hele et av fire innbrudd kan unngås ved bruk av boligalarm. Innbruddene blir også stadig grovere, og det er derfor viktig å gjøre det så vanskelig som mulig for tyven. Du vil også mest sannsynlig få en reduksjon i forsikringspremien.

– Med alarm fra Falck kan du tilpasse den til akkurat ditt bruk. Boligalarmen er effektiv mot innbrudd, i tillegg til at den kan varsle deg ved brann, vannskader og gasslekkasjer. Grunnpakken inneholder det viktigste du trenger for å sikre hjemmet ditt. I tillegg kan den bygges ut, og du får muligheten til å kontrollere hjemmet ditt uansett hvor du er ved hjelp av en egen app til smarttelefonen. Dette er en stor trygghet når du er langt fra boligen din. Du kan også sjekke status på til- og frakobling via sms. Vi leverer et topp moderne anlegg med alarmovervåking – og vaktutrykning 24 timer i døgnet, presiserer Magnussen.

Ekstra trygghet
Administrerende direktør i BoligMentoren, Silja E. Bjørkly forteller at boligalarm er å anbefale som en ekstra trygghet mot innbrudd.
– Selv om du har god forsikring, er det ikke noe som kan forsikre deg mot følelsen av at fremmede har invadert huset ditt og rotet i dine private saker. Boligalarm er derfor viktig som et preventivt tiltak, sier Bjørkly.

Her er BoligMentoren og Falck Redning AS gode råd for å unngå innbrudd i sommerferien:

  • Monter FG-godkjent lås i ytterdører og gjerne i de vinduene som nås fra bakken.
  • Husk å låse alle dører og lukke alle vinduer når du ikke er hjemme.
  • Bor du i leilighet? Da kan en sikkerhetsdør være bra.
  • Bor du i hus? Unngå busker og trær ved dører og vinduer som tyven kan gjemme seg bak, for å ta seg usett inn i huset. Belysning med bevegelsessensor er også bra.
  • Installer alarm som kobles til en alarmsentral, husk å skru den på når du drar på ferie – ha den også på døgnet rundt også når du er hjemme. Alarmen bør dekke hele huset, ikke kun inngangsdøren. Dagens innbruddsalarm kan tilpasses til også å varsle CO2 og gass lekkasje. Alarmen bør ha utvendig sirene.
  • Allier deg med en nabo som kan se etter boligen, og ta inn posten for deg når du er bortreist, alternativt stopp posten når du er på reise.
  • La huset se bebodd ut når du er på ferie, la det for eksempel stå litt rot på kjøkkenbenken og få noen til å klippe plenen.
  • Viderekoble fasttelefon til mobilen din.
  • Ikke fortell om dine ferieplaner på Facebook, Instagram, Twitter eller andre sosiale medier. Innbruddstyven kan benytte seg av tipset.
  • Om du kommer hjem fra ferie og oppdager at du har hatt innbrudd hjemme, gjør du dette: Ikke rør noe, men ring politiet med en gang. Deretter kontakter du ditt forsikringsselskap.