BoligMentoren 4-2016 på vei ut i postkassene

Årets nest siste utgave av medlemsbladet – BoligMentoren 4-2016- er på vei ut i postkassene. I denne utgaven er det delingsøkonomi som er hovedtema, med et grundig blikk på Airbnb, både juridisk og praktisk. Vi skriver også om strengere finansieringsregler, og presenterer vår nye samarbeidspartner F-Tech, som jobber med avfukting. Her kommer en smakebit med lederen.

Tekst: Silja E. Bjørkly, administrerende direktør BoligMentoren – silja@boligmentoren.no

Kjære medlem!

I denne utgaven av BoligMentoren er temaet delingsøkonomi. En kollega spurte meg forleden hva jeg mente om delingsøkonomi. -Er du for eller mot, spurte hun? Vel, det er et spørsmål det ikke er mulig å ta stilling til. Delingsøkonomi har eksistert gjennom alle tider, i noen kulturer mer utbredt enn andre. I Norge er kanskje det mest klassiske eksempelet på delingsøkonomi turistforeningens hytter. I andre kulturer deler man gjerne på alt fra verktøy til bestemødre som passer landsbyens barn. Delingsøkonomi har alltid eksistert, forskjellen er at vi ser den i mer organiserte former i dag.

Du kan tjene gode penger på å leie ut til turister via Airbnb, men det er viktig at du tar dine forholdsregler og forsikrer deg godt. (Foto: iStockphoto.com).

Du kan tjene gode penger på å leie ut til turister via Airbnb, men det er viktig at du tar dine forholdsregler og forsikrer deg godt. (Foto: iStockphoto.com).

Stadig flere oppdager de miljøvennlige og økonomisk positive sidene ved delingsøkonomi, og det blir mer og mer klart at den organiserte delen av delingsøkonomien er kommet for å bli, enten vi liker det eller ei. Jeg mener det finnes mange gode eksempler på deling det er verdt å ta vare på og videreutvikle. Bildeleringen er et slikt eksempel.

Bli medlem av BoligMentoren

Mange, særlig i bynære strøk hvor kollektivtrafikken er godt utbygget, har ikke behov for to biler, og kanskje ikke bil i det hele tatt mesteparten av tiden. Det å ha bil, bare for de få gangene man skal gjøre storhandel, eller skal kjøre ungdommen i hus til fotballkamp, virker kostbart for mange. Da er bildeleringer et godt og økonomisk alternativ, for ikke å snakke om miljøvennlig.

BoligMentoren er opptatt av delingsøkonomi knyttet til bolig, særlig Airbnb. I denne utgaven tar vi for oss juridiske og praktiske sider ved Airbnb, som etter hvert har blitt en stor portal for utleie av privatbolig, og som representerer et betydelig supplement til tradisjonelle ferieboliger og hotell.

Vi skriver også om hvorfor vi mener Finanstilsynets nye forslag til ytterligere innstramminger i utlånsreglene er en dårlig ide. Du får også lese om den nye kampanjen «Sjekk huset», og sist men ikke minst presenterer vi vår aller ferskeste samarbeidspartner F-Tech, som selger gode løsninger for luftavfukting og et godt inneklima i hjemmene våre.

Vi ønsker alle våre medlemmer en god høst!